Jag tänkte på denna rätt när Victoria önskade en kycklinggryta. Detta kanske är en blandning av gryta och vanlig rätt och det är min moster Anna som har lärt mig den. Hos cirkus Wasmuth heter den ”Annikas” och är en het favorit när vi hänger tillsammans i vårt sommarhus i Frankrike. Receptet finns i min receptbok här kommer ingredienserna för 4 personer.
Skär kycklingen (3 stora filéer) i tunna bitar och fräs den med strimlad röd paprika (2 st) och strimlad purjolök (1 räcker). Ta 1 stor burk med creme fraiche (vanlig är godare men vill man tänka slim så ta lätt) späd sedan med ca 1-2 dl vatten och en tärning hönsbuljong eller fond. Var lite försiktig så det inte bli för mycket och för blaskigt. Smaka av med 1-2 tsk sambal olek och några stora skedar mango chutney. Ta så mycket som ni tycker är gott! Låt småputtra så att kycklingen är klar (ca 10 min). Enkelt och gott!
Tack så mycket! Den verkar vara tillräkligt enkel för att jag ska klara laga den 🙂 Ska testa den på söndag.
Lagade Annikas kycklinggryta igår. den är så god! är så kul för jag har tänkt på det receptet men inte riktigt kommit ihåg vad som är i. Men nu fick jag det; mycket bra. edith gillade det också!
Blev denna gryta idag ..
Pimpa den lite med SweetChilipulver och Het paprikapulver .. gillar gärna då det är lite sting i maten ..
Lätt o snabbt att fixa till så mycket gott …
Super god var den även om vi nu glömde mango chutneyn 🙁 Ska lägga till en klick i morgondagens lunchlåda!