Jag tänkte på denna rätt när Victoria önskade en kycklinggryta. Detta kanske är en blandning av gryta och vanlig rätt och det är min moster Anna som har lärt mig den. Hos cirkus Wasmuth heter den ”Annikas” och är en het favorit när vi hänger tillsammans i vårt sommarhus i Frankrike. Receptet finns i min receptbok här kommer ingredienserna för 4 personer.

Ja jag vet att jag inte kan stava creme fraiche

Skär kycklingen (3 stora filéer) i tunna bitar och fräs den med strimlad röd paprika (2 st) och strimlad purjolök (1 räcker). Ta 1 stor burk med creme fraiche (vanlig är godare men vill man tänka slim så ta lätt) späd sedan med ca 1-2 dl vatten och en tärning hönsbuljong eller fond. Var lite försiktig så det inte bli för mycket och för blaskigt. Smaka av med 1-2 tsk sambal olek och några stora skedar mango chutney. Ta så mycket som ni tycker är gott! Låt småputtra så att kycklingen är klar (ca 10 min). Enkelt och gott!