Ikväll är det fredagsfisk som gäller. Vi ska äta hummer & räkor med olika små röror som man doppar i. Till detta ska jag överraska Nico med är ett recept från Pontus Frithiof som Johan har lärt mig. Caroline & Stefan kan också intyga att soppan är underbar. Så god att de fick låna receptet och aldrig lämnade tillbaka det 😉

Skala och hacka färsk ingefära, hacka även vitlök, citrongräs och röd chili och fräs i ganska mycket olja någon minut.

Lägg i ett par hela limeblad i kastrullen med kryddfräset. Limeblad säljs antingen vid vanliga kryddorna eller vid asiatiska delen i affären. Om de redan är smulade ta lite mindre för de ger väldigt mycket smak då.

Tillsätt hummer/skaldjurfond (gärna riktig fryst från fiskaffär – Johans anmärkning). Det går bra med hummerfond på flaska men tänk på att ta vatten också och inte bara koncentratet.

Tillsätt lika delar morotsjuice och vanlig kokosmjölk (inte lätt) och låt sjuda en stund.

Sila bort alla kryddor och häll i en ny kastrull. För att kunna vispa upp ett snyggt skum innan soppan serveras häll i en skvätt mjölk och kör med en mjölkvisp (om du har annars fungerar vanlig också). Smaka av med peppar, salt och tabasco. Dock kommer det starka efter ett tag så inte för mkt tabasco.

Lägg i några skalade räkor i botten på tallriken innan servering (alt kräftstjärt, men inte kokad i dill!) och slå på soppan. Aaaa jag längtar till kvällen och denna soppa!