Jag gillar att äta enkelt gott kött, det behöver inte vara massa sås till utan en klick vitlökssmör räcker bra. Kvällens middagstips är lite GI (jag har testat ALLA bantningskurer som finns ask me anything).
Köp en god köttbit (t.ex entrecôte, utskuren biff, oxfilé) och stek/grilla i het panna med både smör & olja. Salt & peppar.
Olika förslag på tillbehör
Ruccola sallad, pressa lite citron och ringla olivolja över. Grovriv parmesan och lägg överst med lite salt & peppar.
Potatis – klyftpotatis i ugnen. Förkoka klyftade potatisar i saltat vatten i 10 min. Lägg på en plåt med olja, kryddor (timjan, rosmarin eller något annat du gillar). Kör ca 40 min i 175 grader. Se till att röra runt och höj värmen i slutet om potatisen ser blek ut.
Vitlöksmör– Ta riktigt smör och pressa i en klyfta vitlök. Har du färska kryddor hemma hacka ner dessa också (persilja, basilika, timjan). Ställ in i kylen så det stelnar innan du lägger en klick på din goda köttbit.
Varma grönsaker – Sparris, sockerärtor, kronärtsskockor eller varför inte lite snabbfräst spenat. Ta en het panna och släng i spenaten, släng i en klick smör, salt & peppar. Klart på 2 min.
En god flaska rödvin
Utan att ha läst din blogg lagade jag kvällens biff. Jag valde utskuren för att den såg fin ut. Till den stekte jag en skivad lök och två pressade vitlöksklyftor+2 tomater som jag delat i kvartingar. Vinte heter La Grola (Veronese) 2001. Jag hittade det i vinskåpet och tog det utan att fråga Kalle. Han står just nu på en utkiksplats på spanska ostkusten, har förlorat adressen till dit han ska – den blåste iväg! Det är 15+ nu klockan 21.00. Skål!