Marocko, couscous, het harrissa, svalkande yoghurt och en mustig lammgryta. Pappas lammgryta var en av mina favoriter när jag var liten. Pappa lagade mycket lamm och jag älskar det. Gillar man inte lamm har jag testat att använda kyckling istället och det fungerar också bra.
- 1 kg lammbringa (grytbitar)
- 2 stora hackade gula lökar
- 1 syrligt skalat äpple (små tärningar)
- 3 tsk curry
- 1 burk krossade tomater
- 3 matskedar tomatpuré
- 1,5 msk soja
- 1 stor vitlöksklyfta
- 1 tsk sambal oleke
Om ni inte kan läsa bilden så kommer här beskrivning: Ta en gryta och stek lammet med curryn. Släng i löken och vitlöken och fräs lite till. Ta sedan resten av ingredienserna (tomat, äpple, soja och tomatpure, sambal oleke) och blanda med köttet. Låt allt puttra i ca 1 timme. Äpplet kommer att försvinna helt och bara ge smak. Smaka av med salt & peppar och ev mer sambal om du vill ha den lite starkare. Servera med couscous och matlagningsyoghurt.
Jag vet att min vän Kajsa lagade denna i fredags men jag har inte hört hur det gick! Kajan, hur gick det?
ja det va ju den grytan som jag ville ha!!!