Kvällens fredagmiddagstips är parmesanbakad torsk. Jag vet att jag redan har skrivit om torsk med pepparrot och skirat smör men jag såg detta receptet och tänkte att det är värt att prova. Är du inte sugen på torsk ta en annan vit fisk eller varför inte testa med lax. Receptet kommer från vinprovningen jag var på för en vecka sedan och tanken är att den ska matchas med en god Riesling från Australien. Deras förslag är: Penfolds Rawson’s Retreat Riesling (nr 16406) 75 kr.
- Torskfilé (en per person)
- 2 dl majonäs
- 1 dl riven parmesan
- 1 dl finhackad purjolök (bara det gröna)
- 2 tsk Worcestersås
- 1 kryddmått kajennpeppar
- lite salt
Lägg torskbitarna i en form. Blanda alla ingredienserna i en skål. Bred på generöst med parmesankrämen på fisken. Baka mitt i ugnen i 20 minuter på ca 150 grader. Beroende på vilken fisk du tar och hur tjock den är testa att den är klar genom att sticka en gaffel i den. Servera firren med en sallad som du bara vänt i olivolja med salt & peppar och en tsk balsamicovinäger. Vinägern är där för att det ska matcha med vinet du dricker till.
Senaste kommentarer