Penne, parmaskinka, fetaost, avocado, rödlök och svarta oliver = kylskåpets bästa! Igår kom Cissi förbi för att hämta sina extranycklar och stannade på middag. Resultatet blev det jag hade hemma i kylen och faktiskt väldigt gott.
- Barilla Penne
- 1/2 paket smulad fetasost
- Några skivor Parmaskinka – dra dem i små skivor
- Svarta oliver – ta ur kärnorna själv och hacka
- 1 avocado i bitar
- 1/2 slicead rödlök
- Grovmalen chili
- Andra alternativ: Ruccula sallad, halverade cocktailtomater, färsk hackad basilika…
Koka pastan i saltat vatten. Samtidigt hacka oliverna, avocadon, smula fetaosten och dra sönder parmaskinkan. Skiva löken och lägg i en skål med kallt vatten så blir den mycket mildare och inte så frän. När pastan är klar blanda allting i en stor skål, häll på någon matsked olivolja, riven parmesan och flingsalt & grovmalen svartpeppar.
På riktigt. Så attans gott. Bara goa grejer ihoprörda. Hanna du är en sån mästerkock!
För den fina kommentaren förtjänar du att bli taggad så du blir större än mögelosten! Men du Cissi – jag vill hitta receptet på den goda laxen du lagade på Gotland.