Ingredienserna är:
90 g smör – rumstempererat
0,5 dl kokosmjölk
1,25 dl socker
2 ägg
1 2/3 vetemjöl (extra fint står det men jag hade bara vanligt)
1 tesked bakpulver
1 dl riven kokos
skalet av en riven lime
2 matskedar mjölk
Garnering
150 g cream cheese
3/4 dl florsocker
2 tsk limesaft
1 dl kokosflingor
Jag har gasspis så det är lite trixigt med grader och vilka steg man ska ha på ugnen. Nico googlade och sa att 180 grader = någonstans mellan steg 3 och 4. Muffinsarna ska vara inne i 17 min. Jag tog mitten av ugnen för det stod ingenting om det.
Blanda smör, socker och koksmjölken till den fluffig ljus smet. Jag försökte fuska lite eftersom jag inte orkade vänta på att smöret skulle bli mjukt men det kan jag INTE rekommendera. Antingen så blev det konstigt med kokosmjölken eller så var det något annat – men smeten blev som grädde när man vispar för länge (smör med vatten) – inte ljus och fluffig! Jag försökte rädda genom att värma lite i mikron så då smälte det i alla fall ihop men det blev väldigt rinnigt.
Vispa i äggen. Rör sedan ner mjöl och bakpulver. Tillsätt kokos, limeskal och mjölk. Helt ärligt så låter det det väldigt lätt men eftersom min smet var rinnande smör med socker i botten så var det svårt att få allting blandat. Tips som jag vet men inte gjorde är att man ska blanda de torra sakerna först, dvs mjöl, bakpulver och kokos. Jag lyckades få bakpulverklumpar – insåg det när jag hällde upp smeten i formarna.
Enligt receptet ska man skeda över smeten i muffinsformarna. För mig var det bara att hälla. Muffinsformarna ska stå i en metallform annars blir de inte höga och fina. Jag lånade Majas form och rotade fram gamla bullformar med leopardmönster som jag fått av henne för 5 år sedan i present. Jag vet inte om det var att muffinsarna blev förnärmade av att bo i bullformar eller om det var att bakpulvret inte blandades eller att smöret var smält men höga och fina blev de INTE.
Blanda cream cheese, lime och florsocker. Ringla över glasyren och strö över kokosflingorna. Mina muffins blev inte så fluffiga och höga men faktiskt väldigt goda. Mammas kommentar när hon såg dem var – Hanna du vet att man ska ha bakpulver i… Dock fick jag just ett sms där det stod att de var supergoda!
you hacker! men din html kod bidde liksom inte tjusig text… det blidde… kod
en sak till. jag gillade när det stod ”Cissi” med ganska stora bokstäver här brevid. nu är till och med ”mögelost” större än jag