Igår experimenterade jag fram en middag som blev lyckad – försökskaninerna var mamma, Cissi och Nico.
Fish cakes
500 gram fisk – lax, torsk eller kolja
1 kokt potatis
Salladslök
1 ägg
ströbröd
tomater
avocado
grönsallad
Kryddpastan:
Färsk koriander – 1/2 kruka
Färsk chili – röd eller grön
3 limeblad
Thaibasilika – behöver inte vara med
3 vitlöksklyftor
3-4 matskedar fisksås
Skala och koka potatisen i saltat vatten. Mixa eller finhacka alla ingredienser till kryddpastan.
Skär/hacka fisken i små bitar och blanda tillsammans med hackad salladslök, kryddpastan och den mosade kokta potatisen. Gör biffar av fiskfärsen.
Vispa ett ägg i en skål och häll upp ströbröd i en djup tallrik. Doppa biffarna först i ägget och sedan i ströbrödet. Stek dem i en het panna med ganska mycket olja (inte olivolja dock). Rosta bröd och servera fish cakes med de grönsaker du gillar – vi åt avocado, sallad och småtomater.
Dippsåser
Svensk dipp: Blanda sweet chili & gräddfil
Vietnamesisk dipp: 4 msk fisksås, 4 msk vatten, hackad chili, koriander & 1 tsk farinsocker
Nu är jag stor igen här till höger! I like! och den här maten var svingod som du skulle ha sagt Hå.
Jag är gärna försökskanin fler gånger……
Thai fish cakes var mycket goda,och att inte för glömma de olika såserna som var till.
acat