Det finns säker en miljon varianter på lammfärsbiffar med min farbror Magnus biffar är välkända i familjen.

Ingredienser 3-4 personer

  • Lammfärs – 500 g
  • 1 ägg
  • Spiskummin – eventuellt koriander också om du gillar det
  • Lite kanel
  • Vitlök
  • Hackade torkade aprikoser
  • Färsk mynta
  • Chili (färsk eller torkad)
  • Salt & peppar
  • Något grönt – hackad persilja eller koriander
  • Eventuellt lite hackade pinjenötter

Blanda färsen med ägget, en svätt vatten och alla kryddor. Var inte feg med kryddorna för det ska smaka mycket om biffarna. Jag brukar alltid ta en tesked med färs och provsteka innan jag gör biffarna. Stek och smaka av med mer kryddor om det behövs. Gör små avlånga runda biffar (en blandning av köttbulle och pannbiff) och stek dem, inte för länge för de blir torra då. Servera med bulgur eller matvete. Gör en kall sås på lite turkisk yoghurt, mynta och pressad citron.

Bilden nedan har ingenting med min farbrors biffar att göra… Jag har ingen bild så jag laddar upp min kaffekopp som jag just nu dricker morgonkaffet ur. Tur att man ha en mamma som är hamster!

En barndomsmuggBarndomsmugg – mamma har sparat den i 25 år och nu tyckte hon det dags att ge tillbaka den