Igår spenderade jag merparten av kvällen att gå igenom pappas gamla receptutklipp och kokböcker i jakt på att hitta morotssalladen som Per kommer ihåg pappa gjorde för väldigt länge sedan. Jag har själv ett svagt minne av att vi brukade äta rivna morötter men inte mer än så. Jag och mamma hittade ett recept från Anna Bergenström (utgivet 1981) på rårivna morötter med äpple så nu Per får du testa detta recept och säga om det var det du menade!
Ingredienser och utförade
Riv morötter grovt och blanda med saftigt äpple skuret i små tärningar. Receptet säger även att det ska vara tunna stavar av gurka och fint strimlad grön paprika. Toppa med solrosfrön eller olika sorters nötter.
Till detta ska Cranks salladsås serveras: Gör en vinägrett på olja, vinäger, fransk senap och pressad vitlök. Vispa den ordentligt och tillsätt hälften gräddfil eller naturell yoghurt.
Jag vet med säkerhet att pappa inte hade i grön paprika för alla i vår familj hatade det. Grukan trodde både jag och mamma inte heller hörde hemma men testa för det är säkert gott.
Morotssallad, inte illa.