Jag veta att det är fredag och att det ska vara ett fiskrecept men just idag fick jag detta receptet mailat till mig. Jag har inte provat men någon av er läsare kanske kan göra det och skriva hur det blev!
Ingredienser
Röd paprika
Grön paprika
Röd lök
Små champinjoner
Kycklingfilé
Kycklingbuljong (fond m vatten)
Grädde
Sherry (Dry Sack) – viktigt!!
Gör såhär:
1 Hacka grön och röd paprika samt hacka lök.
2 Fräs ovanstående grönsaker tillsammans med champinjon-hattarna.
3 Lägg i kyckling-köttet, i mindre bitar.
4 Häll på kycklingbuljong och sjud ca 5-10min.
5 Häll i grädde, sjud ihop ngn minut.
6 Smaka av med Sherry (typ en dl), peppar, salt och tabasco
Serveras med ris, vildris blir riktigt gott till.
PS: för att få den lite tjockare kan man antingen hälla i lite mjöl efter steg 2 alt Mazena-redning vid steg 5.
Plättar och kyckling. Det lät lockande!
bara ut och köpa buljongen sen blir set chicken a la king för hela slanten!!!!! lördags brunch!