Ingredienser
2 L mjölk
1 dl vitvinsvinäger eller ättika,
sil duk
salt peppar
du kan välja precis vilka kryddor du vill ha i,
Koka mjölken, häll i ättikan eller vinägern, rör om försiktigt tills det blir klumpigt, sila allt i en silduk och pressa ut all vätska, knyt om silduken till en bag och lägg osten under hård press över natten, sen är det klart! kan användas till det mesta, goda tomatsåser pasta, m.m… du kan till och med lagra den i 18 månader så blir det parmeasan… 🙂
Hahaha han kom hem och berättade att han hade gjort ost på jobbet kul att han delar med sig receptet till dig =).
Tack för senast var jätte mysigt att ha er här, vi får ses lite oftare.
KRAM
kärlek till dig o familjen från gårdssyster. fortsätt med bloggen, den gör saker lite vackrare o godare…
kram
Ibland finns det tillfällen man inte vet vad man vad man ska skriva i kommentarsfältet trots att man så gärna vill. Allt låter så töntigt. Som pappas flicka så är jag livrädd för att förlora min pappa och speciellt för tidigt. Det är så fint av dig att tillägna bloggen till din pappa. En väldigt vacker idé. Dessutom är det verkligen en fin, inpirerande och smaskig blogg.
Vad spännande med ost! Var hittar man silduk?
Hej jag gjorde denna ost på jobbet!, det kanske inte blir världens bit ost utav det, för att jag tog 20liter mjölk, och typ 1dl vinäger, och det blev en bit ost!, ju mer ost du är ute efter ju mer mjölk behöver du! 🙂
Fin blogg!!! kram/Fredrika