Här kommer ett förslag på enkel och mättande blomkålssoppa för alla som sitter hemma och jobbar. Toppen att frysa in för snabbluncher.
Ingredienser
- Blomkålshuvud
- Vitt vin (om du har öppet)
- Grädde
- Grönsaksbuljong tärning eller fond
- Parmesan
- Schalottenlök
- Tryffelolja
Instruktioner
- Hacka och fräs löken i lite olja och dela blomkålen i mindre bitar. Spara några hela blomkålsbuketter som du senare steker för att ha på toppen.
- Häll på ca 3 dl vatten (beroende på hur stort blomkålshuvud du har) och lägg i en buljongtärning. Om du har vin så häller du även i en skvätt. Koka under lock tills blomkålen är mjuk.
- Mixa soppan slät när blomkålen är mjuk. Om du vill ha den superlen kan du sila den genom en finmaskig sil. Om du vill ha den grövre räcker det med stavmixer.
- Späd ut soppan med grädde och låt koka upp. Smaka av med salt, peppar och kanske mer fond.
- Servera soppan med råstekta blomkålsbuketter, riven parmesanost och tryffelolja.
Senaste kommentarer