Grillade kycklingklubbor

Grillade kycklingklubbor

Idag var både jag och Nico supertrötta när vi kom hem och därför blev det en enkel god kycklingmiddag. Många jag känner äter nästan uteslutande kycklingfilé och har inte riktigt förstått hur saftigt och gott (och billigt) det är med kycklingklubbor.

Ingredienser:

Hela kycklinglår/kycklingklubbor
Rödlök
Squash
Vitlök
Grädde
Broccoli

Förslag på tillbehör

Pasta, ris, bulgur, grönsallad, tomat & mozzarella

Sätt på ugnen på 200 grader. Lägg kycklingklubborna med skinnet neråt i en varm stekpanna och fräs ordentligt så att skinnet börjar få färg. Salta, peppra och krydda med lite timjan eller rosmarin (eller båda). Vänd och stek kycklingen på andra sidan också. Samtidigt skär du rödlöken i båtar, squashen i bitar och finhackar vitlöken. Blanda grönsakerna i en ugnsform med lite olivolja och kryddor. Lägg kycklingen på grönsakerna och kör in i ugnen i ca 15 min. Ta broccolibuketter och fräs i samma panna som du stekte kycklingen i.

Testa att kycklingen är klar genom att skära i den, är vätskan röd låter du kycklingen gosa lite till i ugnen. Är vätskan genomskinlig = färdig! Är skinnet för blekt så sätt på gillen någon minut. Häll av spadet från kycklingen och grönsakerna i en kastrull, häll på en skvätt grädde och salt & peppar och låt det koka ihop. Servera med det tillbehör som du är sugen på.