Anna-banana lärde jag känna i Waterloo för snart 15 år sedan och här kommer hennes bästa fredagsmusslor!

Bästa musslorna ever får du om du följer receptet nedan. Som gammal belgare är denna rätt ett måste !

Marinerade Musslor

1 nät musslor
2 scharlottenlök
2 vitlöksklyftor
3 dl torrt vitt vin
1 kruka bladpersilja
lite kallt vatten
Olja för stekning

Tvätta musslorna noggrant i kallt vatten. Skrubba bort eventuell skit på musslorna. De som är öppna kan du prova att spola kallt vatten på. Stängs inte musslorna igen så kasta dem. Du vill ju inte bli dålig!

Bryn lök och vitlök i olivolja så att det gottar till sig. Häll i musslorna, på med vin och lite vatten. Lägg på lock och låt koka tills musslorna öppnat sig.

Servera potatisstick till samt aioli som du gör på en äggula, lite senap, vitlök och 1,5 dl olivolja. Vispa rejält hela tiden så att aiolin inte skär sig.

När musslorna är klara slänger du på massor av färskhackad bladpersilja

Mumsigt värre blir detta 🙂

Jag serverade ett gott rött vin till Lomond ( Syrah 2007 från Sydafrika) med artikelnummer 6606. Går lika bra med vitt, men jag föredrar personligen rött.

Bon week–end!