Ikväll blir det spelkväll med brudhalvor, vin och thaimat. Pad thai är väldigt gott och jag lärde mig detta receptet av min roomie Stephanie när jag bodde i Montreal.

  • 1 paket Thainudlar (ser ut som vita Tagliatelle)
  • Kycklingfilé eller räkor
  • Några lime
  • Färsk koriander
  • 4 teskedar fisksås
  • 1 lättvispat ägg
  • 1 hackad schalottenlök
  • 0,5 tesked chilipulver – ta torkad grovmalen pepperoncini
  • 2 matskedar socker
  • 3 hackade vitlöksklyftor
  • Vårlök om det finns i affären
  • Krossade jordnötter
  • 1-2 dl bean sprouts – vet inte vad det heter på svenska men hittade bilder här

Lägg nudlarna i ljummet vatten så det blöts upp. Ta en wok eller en stor panna och hetta upp den ordentligt. Rosta jordnötterna och häll dem i en skål. Ta lite olja och stek vitlök, lök och kyckling en liten stund, släng sedan i de avrunna nudlarna i pannan. Rör mycket så det inte fastnar.

Häll i socker, fisksås, chilipulver och lite pressad lime. Ha hög värme och rör mycket. När det har blandats och stekts flytta nudlarna åt sidan och häll i ägget i pannan. Försök göra äggröra av det och blanda sedan ihop allt i pannan. Nu slänger du i räkorna, bean sprouts, koriander och vårlöken och glöm inte att rööööra mycket.

Servera med mycket färsk koriander, några limeklyftor och rostade jordnötter.