Detta är min variant (baserat på Cissis variant av morgonTV-receptet)
Det är superlätt att laga mat i ugn och man behöver inte vara så exakt med tiden för ofta blir det bara lite godare yta om det står lite längre (så hinner alla som är lite sena komma).

Så här gör du:

Svamp – ta den du gillar eller finns i affären. Skär i ganska stora bitar annars krymper de till ingenting i ugnen

Färska kycklingklubbor eller kycklinglår – med skinn på bitarna blir det mkt saftigare men också fetare jämfört med filéer

Jordärtskockor – ta mycket för det är gott. Lite pillit att skala så skrubba/skölj istället för skalet blir gott i ugnen. Dela eller kvarta.

Päron i klyftor

Timjan – man kan ta torkad för med färsk blir det nästan som hårstrån efter 40 min i ugnen. Bättre att lägga på färsk när man serverar.

Risotto – fräs med lite schalottenlök/vanlig gul med lite buljong, vitt vin (bubbel går också bra) har du inte det hemma kan vanlig pressad citron också fungera.

Grönmögelost – kan bli väldigt kvalmigt om man tar för mycket i risotton. Tanken är att osten ska bryta mot de söta päronen.

Hela vitlöksklyftor, olja, salt & peppar

Lägg kyckling (skinnet upp) och jordärtskockorna på en plåt med lite vitlök, salt, peppar & timjan. Ta lite olja med fingrarna på skinnet. Sätt in plåten mitt i ugnen (225ºC).

Efter 10 min lägg in päron och svamp – rör lite och blanda allt – SÄNK värmen till 175ºC. Kör typ 30 min till. Testa att skära – om det som rinner ut är som vatten är den klar. Allt som liknar blod eller hallonsaft är fel.

När kycklingen är i ugnen gör du risotton. Försök röra ofta. När kycklingen är klar och du ska lägga upp tar du några kuber med mögelost och låter smälta i riset. Salta inte för osten och buljongen är salta. Bon Appétit!