Min syster Bella lagade middag till oss när vi kom hit till Bryssel – Penne med krämig champinjonsås och spenatsallad.

Krämig Penne

Krämig penne

Ingredienser

  • Penne – Barilla
  • Champinjoner
  • Grönmögelost
  • Franska senap
  • Matlagningsgrädde
  • Vitlök
  • Babyspenat
  • Gott rött äpple – Pink lady
  • 1/2 grön paprika
  • tomat

Koka penne och gör under tiden såsen och salladen. Skiva svampen och fräs i en panna. När de börjar få färg häll i lite senap och vitlök och grädden. Låt det koka ihop. Smula ner osten och rör så att den smälter. Smaka av så det blir tillräckligt med ostsmak.

Gör salladen: skär paprikan, tomaten och äpplet i små bitar och lägg det ovanpå spenatbladen. Gör en enkel vinägrett med balsamvinäger, olja lite senap och kryddor.

När pastan är färdig blanda den med såsen i en skål och servera med parmesan, svartpeppar och spenatsalladen.