Tillagning: Väldigt enkelt att laga. Såsen blir bara godare om den kokar länge, gärna en timme.

Pasta al Sugo

Pasta al Sugo

Alla har sina favoriter och sätt när det gäller köttfärssås. Håkan gör Sugo med chili och curry och den är fantastiskt god.

  • 500 g köttfärs
  • 1 burk krossade tomater
  • 1/2 tub tomatpuré
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • Heinz chilisås (ketchup som är lite starkare)
  • curry, chilipulver, salt & peppar

Stek köttfärsen i en egen stekpanna med salt och peppar. Stek samtidigt hackad lök i en järngryta (ta en stor kastrull om du inte har ngn gryta). Häll i tomatburk & tomatpuré i grytan och låt det koka ihop. Blanda i köttfärsen när den är klar och häll i ca 3 matskedar chilisås, pressa vitlöksslyftorna, ta lite chilipulver (så mycket du vill ha) och ganska mycket curry. Den kan bli lite tjock så då kan du hälla i lite vatten eller tomatjuice när den puttrar. Helst ska den småkoka under lock i en timme. Vi gillar tagliatelle men all pasta fungerar till!