Kyckling + Lime + Paprika + Avocado + Gräddfil + Rödlök = FAJITAS
Jag har turen att ha min privata kock när det gäller kvällen middagstips. Nico har gett tillåtelse att jag ”ger bort” hans bästa fajitasrecept. Det är enkelt och väldigt gott.
1. Kycklingfilé – skär i strimlor och marinera i massor av pressad lime och canjun seasoning (har sett den i de flesta affärer) och spiskummin. Låt gosa till sig medan du…
2. Strimlar rödlök och paprika. Finhackar lite röd chili – smaka lite på en bit för att se hur stark den är
3. Stek kyckling i smör i en het panna tills den är klar. Släng i lök, chili, paprika och fortsätt stek tills de fått färg. Pressa mer lime över röran och låt det ååånga o osa ordentligt.
4. Gör en guaccamole – alla gör den olika. Nico mixar mogen avocado med gräddfil, lite vitlök, salt & peppar. Do it your way!
5. Häll upp kycklingen i en skål och använd samma stekpanna (utan att diska ur) och värm fajitasbröden ett och ett.
Servera med gräddfil & guaccamole!
Vintipset som jag utlovade blir istället öltips – Sol, Corona eller varför inte en Stella Artois (min favorit)
Stella är det (Sol)klara valet när det gäller öl! kanske bara blir det till middag här hemma i Belgien.. Billigt middags tips! 🙂