Vi har äntligen byggt klart vårt nya kök och numera har Nico bytts ut till en Whirlpool diskmaskin och det är en fröjd att slabba ner kastruller och skålar. Min bästa granne Cynthia kom över och vi gjorde Rudy Rub Texas style chicken.
Cynthia och Eric hade med sig Rudy Rub från texas som vi kryddade kycklingen med och till det gjorde vi mashed potatoes och grilled peppers och zucchini.
Ingredienser 4 personer
900 g färsk kycklingfilé
1 stor zucchini
2 paprikor
Ganska mycket mjölig potatis
Gräddfil
Gräslök
Grädde (mjölk)
Smör
Skär kycklingen på mitten så går det fortare att laga.
Häll kryddblandingen i en zip-lock påse och lägg i kycklingen en i taget och skaka om (ta de kryddorna du har hemma och gör en egen rub om du inte hittar i affären).
Grilla/stek i olja för att få en yta på kycklingen, lägg allt sedan på en plåt och låt kycklingen blir klar i ugnen. Kör 175 grader i ca 10 min. Testa att kycklingen är klar genom att skära ett snitt i den.
Dela potatisen i fyra delar och lägg i saltat vatten. Koka ca 25 min och se till att potatisen är klar innan du häller av vattnet. Ta en visp om du inte har en potatismosare och mosa potatisen med skalet på. Tillsätt smör, varm grädde eller mjölk samt avsluta med lite gräddfil. Det är gott att klippa i färsk gräslök och strössla över lite solrosfrön. Smaka av med salt och peppar. Grilla grönsakerna i lite olivolja, timjan eller rosmarin. När de nästan är klara släng i lite finhackad vitlök, tar du vitlöken i början kommer den troligtvis att brännas. Cissi och Nico gav sitt fulla engagemang genom att titta på fotbolls VM. Servera kyckling, grönsaker och potatisen med en rökig BBQ-sås och drick en kall öl till.
mysig kväll!